företag /

Välkommen till Edvardson Sweden AB!

Edvardson Sweden är ett anrikt familjeföretag, tidigare känt som Malungsfors Läderprodukter. Företaget startades på 1860-talet av farfars farfar Torsten Torstensson,som då började med skomakeri för att livnära sig. Sedan dess har tillverkningen utökats till att även innefatta jakttillbehör och friluftstillbehör i läder.

Hos oss sätter vi stort värde på kunskap, kvalitet och gediget hantverk.

Om Edvardson Sweden AB

God kvalité och bra funktion i allt vi gör, produkter som håller för strapatser och funktion som gör din upplevelse rikare. Vi har skapat de produkter vi själva vill använda och vi testar dem både på älgjakt och fjällvandring.

MC-stövlarna ska sitta skönt och ge dig den säkerhet du behöver. Vandringskängan ska sitta så väl på foten att skavsår aldrig ska kunna uppstå. Bussarongen av vadmal ska hålla dig varm och torr på fågelskådning en tidig vårdag och det ska inte prassla när du smyger dig fram i terrängen.

Vi vill ha bästa tänkbara material för varje produkt och funktion. Materialen ska vara slitstarka, bekväma, tysta och lätta. Vi använder naturmaterial i första hand men ibland är det ett modernt syntet- material som har den specifika funktion som vi eftersträvar.

Dina synpunkter och erfarenheter är viktiga för oss och vi specialtillverkar gärna utifrån dina speciella önskemål.

Vi vill att våra produkter ska förhöja din upplevelse oavsett vad du har för hobby.

Profilprodukter

Ge dina kunder och anställda en unik och handgjord present.
Vi på Edvardson Sweden har en stor erfarenhet av profilprodukter
och du är välkommen att bli vår nästa kund.

Historik

Vi i familjen Edvardsson har en lång tradition som skomakare. På 1860-talet kom farfars farfar vandrande från Norge och slog sig ner här i Malungsfors. Han försörjde sig som reparationsskomakare men lärde sig med tiden att göra slitstarka kängor och skor.

Under första hälften av 1900-talet utvecklades produkterna och yrkeskunnandet fördjupades. Tillverkningen flyttades till större lokaler och fler skinnkunniga bybor fick möjligheten att lära sig skomakeriets ädla konst. Malungbygden har en lång skinntradition så känslan för skinnet och hur det ska hanteras var en nedärvd kunskap hos folket.

Numera tillverkar vi allt från vandringskängor, MC-stövlar till ytterplagg, jakttillbehör, vadmalskläder, vadmalsbyxor, vadmalsjackor, patronhållare, slutstyckshölster, bärsele för jaktradio och GPS, läderbälten, gevärsremmar och profilprodukter. Vi har numera ett så gediget kunnande så det är få saker vi inte vågar oss på. Vi kan med stolthet säga att våra läderprodukter är så slitstarka att de håller i åtskilliga år om du sköter dem väl.

Vi försöker i största möjliga mån att använda oss av svenskt vegetabiliskt garvat läder, med tanke på miljön.

HÄR HITTAR DU OSS:

Edvardstäppan 7
782 75 MALUNGSFORS

0280-40047

Org.nr: 556833-3834

E-post: info@edvardson.se

Koordinater
WGS 84 (lat, lon):N 60° 44.005′, E 13° 33.787′
WGS 84 decimal (lat, lon):60.73341, 13.56312
RT90:6737249, 1377692
SWEREF99:6733951, 421639

Länk till KARTA

ÖPPETTIDER BUTIK:

Varierande öppettider
Ring före besök. 0280 40047
mob 070 3158536